• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

SEObyRay - 16 / Oct / 2024

Werking Infrarood Paneel

Werking Infrarood Paneel
Blog

Hoe Werken Infrarood Panelen en Wat Zijn de Voordelen van Infrarood Verwarming?

Infrarood panelen zijn een innovatieve en energiezuinige soort verwarming die steeds populairder wordt in goed geïsoleerde huizen. Maar hoe werken deze infrarood warmtepanelen precies, en wat zijn de voordelen van infrarood verwarming? In dit artikel duiken we dieper in de werking van infrarood panelen en ontdekken we waarom ze een aantrekkelijk alternatief zijn voor traditionele verwarming.

Verwarmen met Infrarood Panelen

In tegenstelling tot centrale verwarming, die de lucht in een ruimte verwarmt via convectie, maken infrarood panelen gebruik van infraroodstraling om direct voorwerpen en personen te verwarmen. Deze vorm van stralingswarmte voelt aangenaam warm aan en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur zonder luchtcirculatie, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

De Werking van Infraroodstraling

Infrarood panelen werken door elektromagnetische straling uit te zenden in het infraroodspectrum. Wanneer infraroodstraling op een oppervlak valt, wordt deze energie omgezet in warmte. Dit betekent dat de panelen werken zonder de lucht direct te verwarmen, maar in plaats daarvan warmte afgeven aan voorwerpen en personen in de ruimte. Deze manier van verwarmen is effectiever en kan energiekosten besparen.

Soorten Infrarood Panelen

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. De meest gebruikte zijn langgolvige infraroodpanelen, die ideaal zijn voor gebruik in woningen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals plafond- en wandmodellen, en kunnen zelfs worden uitgevoerd als spiegel of met een afbeelding voor een stijlvolle uitstraling.

Voordelen van Infrarood Panelen

Energiezuinig en Milieuvriendelijk

Infrarood verwarming zorgt voor een directe en efficiënte warmteoverdracht, waardoor er minder energie nodig is om een ruimte te verwarmen. Dit maakt het een duurzame keuze, zeker in combinatie met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen.

Gezond Binnenklimaat

Doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt, wordt stofvorming verminderd en blijft de luchtvochtigheid op peil. Dit kan gunstig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Flexibele Installatie

Infrarood panelen zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden geplaatst op muren of plafonds, afhankelijk van de grootte en de behoefte van de ruimte. Ze zijn ook geschikt als bijverwarming om specifieke zones aangenaam warm te houden.

Esthetisch Aantrekkelijk

Met verschillende uitvoeringen en ontwerpen passen infrarood panelen in elk interieur. Denk aan panelen met een afbeelding, spiegelpanelen of discrete plafondmodellen.

Verwarmen met Infrarood Panelen in Verschillende Toepassingen

Infrarood panelen zijn veelzijdig en kunnen worden ingezet in diverse ruimtes. Voor woningen met een goede isolatie kunnen ze zelfs dienen als hoofdverwarming, maar ze zijn ook ideaal als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of thuiswerkplek.

Infrarood Verwarming versus Traditionele Verwarming

In vergelijking met traditionele verwarming op gas of elektrische vloerverwarming biedt infrarood verwarming verschillende voordelen. Doordat infrarood panelen direct voorwerpen en personen verwarmen zonder afhankelijk te zijn van luchtcirculatie, is er minder energieverlies en voelt de ruimte sneller warmer aan, zelfs wanneer het buiten kouder is. Bovendien verspreiden infrarood panelen de warmte gelijkmatig over de gehele ruimte, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

Terwijl traditionele vloerverwarming de vloeren verwarmt, verwarmen infrarood panelen direct de objecten en personen in de ruimte. Deze directe verwarming maakt infrarood panelen effectiever in het creëren van een aangenaam warm gevoel.

Installatie en Gebruik van Infrarood Panelen

De installatie van infraroodpanelen is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde leidingen of cv-ketel. Ze worden aangesloten op het elektriciteitsnet en kunnen worden bediend met een thermostaat voor optimale temperatuurregeling. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het paneel, uitgedrukt in watt, kan de warmtebehoefte worden afgestemd.

De Aanschaf van Infrarood Panelen

Bij de aanschaf van infrarood panelen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en het benodigde vermogen. Infrarood Verwarming Soest helpt u graag bij het maken van de juiste keuze uit de verschillende soorten infrarood panelen die passen bij uw wensen en behoeften.

Infrarood Verwarming Soest: Uw Expert in Elektrische Infrarood Verwarming

Als specialist op het gebied van infraroodverwarming biedt Infrarood Verwarming Soest een breed assortiment aan kwalitatieve infraroodpanelen. Of u nu op zoek bent naar een elektrische verwarming voor uw woonkamer, badkamer of kantoor, wij voorzien u van deskundig advies en hoogwaardige producten.

Bezoek onze website voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood panelen en hoe ze u kunnen helpen bij het creëren van een comfortabel en energiezuinig huis.

Meer Weten?

Lees onze uitgebreide blog over hoe infrarood verwarming werkt voor diepgaand inzicht in de technologie en voordelen. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood Paneel Plafond met Verlichting
    17 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood Paneel Plafond met Verlichting

  • Werking Infrarood Paneel
    16 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Werking Infrarood Paneel

  • Infrarood Paneel Verwarming
    16 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood Paneel Verwarming

  • IR Paneel Plafond
    16 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    IR Paneel Plafond

  • Paneelverwarming
    15 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Paneelverwarming

  • Infrarood Warmtepaneel
    14 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood Warmtepaneel

  • Beste Infrarood Kachel
    14 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Beste Infrarood Kachel

  • Infrarood paneel woonkamer
    14 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood paneel woonkamer

  • Infrarood panelen test consumentenbond
    14 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood panelen test consumentenbond

  • Infrarood verwarming kantoor
    11 / Oct / 2024

    SEObyRay - 16 / Oct / 2024

    Infrarood verwarming kantoor

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »