• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

SEObyRay - 24 / Sep / 2024

Is infrarood verwarming rendabel

Is infrarood verwarming rendabel
FAQ

Is Infrarood Verwarming Rendabel? Ontdek de Voordelen van Infraroodpanelen

Infrarood verwarming wint snel aan populariteit als een duurzame en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Maar is infrarood verwarming rendabel voor uw situatie? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van infraroodpanelen en stralingswarmte en hoe ze kunnen bijdragen aan gasloos verwarmen en energiebesparing. biedt een breed scala aan infrarood panelen die geschikt zijn voor diverse toepassingen in huis.

Voordelen die de Rendabiliteit Kunnen Verhogen

Lage Aanschafkosten

Infraroodpanelen zijn relatief goedkoop in aanschaf vergeleken met traditionele verwarmingssystemen zoals cv-ketels of vloerverwarming. Dit maakt de overstap naar elektrisch verwarmen toegankelijker en bespaart u kosten op lange termijn. Verwarmen met infraroodpanelen zorgt ook voor minder energieverbruik en maakt uw huis verwarmen efficiënter.

Weinig Onderhoud Nodig

Een groot voordeel van verwarmen met infrarood is dat de panelen weinig tot geen onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot een centrale verwarming of radiatoren, hoeft u zich geen zorgen te maken over jaarlijkse controles of reparaties, wat de kosten op lange termijn vermindert. Bovendien verbruikt een infraroodpaneel minder energie, wat bijdraagt aan verdere kostenbesparing.

Energiezuinig in Goed Geïsoleerde Ruimtes

In goed geïsoleerde ruimtes kan infraroodverwarming zeer energiezuinig zijn. De infrarood straling verwarmt direct objecten en personen in de kamer, waardoor er minder warmte verloren gaat aan de lucht. Dit resulteert in een efficiëntere verwarming met een lager energieverbruik in kilowattuur.

Geschikt als Bijverwarming

Als zijn infraroodpanelen ideaal. Ze bieden directe warmte op plekken waar u het meest verblijft, zoals de woonkamer of badkamer. Bekijk onze infraroodpanelen voor de badkamer voor specifieke toepassingen. Dit vorm van verwarmen zorgt voor een aangenaam warm gevoel zonder hoge energie nodig.

Factoren die de Rendabiliteit Kunnen Beperken

Elektriciteitskosten

Hoewel infrarood verwarming efficiënt is, gebruikt het elektriciteit, wat duurder kan zijn dan aardgas. De kosten per kilowattuur elektriciteit kunnen de rendabiliteit beïnvloeden, vooral als u geen gebruik maakt van groene stroom of zonnepanelen. Het verbruik kan variëren en hangt af van verschillende factoren, maar dit verwarmingssysteem biedt wel voordelen zoals minder gebruik van fossiele brandstoffen.

Isolatie van de Woning

In een slecht geïsoleerd huis gaat veel warmte verloren, ongeacht het type verwarming. Goede warmte-isolatie is essentieel om optimaal te profiteren van infraroodpanelen en het energieverbruik te minimaliseren. Verwarmen met infrarood panelen zorgt ervoor dat infrarood stralen objecten in de kamer direct verwarmen, wat efficiënter kan zijn in een goed geïsoleerde ruimte.

Gebruik als Hoofdverwarming

Als hoofdverwarming voor het hele huis kan infraroodverwarming minder rendabel zijn dan alternatieven zoals een warmtepomp of hoogrendementsketel. Het is belangrijk om uw energieverbruik en behoeften zorgvuldig te evalueren. Voor specifieke ruimtes kunnen infraroodpanelen echter efficiënter zijn dankzij hun korte opwarmtijd en gericht verwarmen.

Vergelijking met Andere Systemen

Vergeleken met een warmtepomp verbruikt infraroodverwarming in een goed geïsoleerde woning ongeveer twee keer zoveel energie. Echter, de lagere aanschafkosten en het ontbreken van onderhoud kunnen dit deels compenseren. Bovendien is infrarood een vorm van elektrische verwarming die uitstekend past bij een gasloze woning. Dit maakt infraroodpanelen voor verwarming een goede keuze voor wie kiest voor duurzame alternatieven.

Rendabiliteit Verhogen

Combineren met Zonnepanelen

Door infraroodpanelen te combineren met zonnepanelen, kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. Dit maakt gasloos verwarmen niet alleen mogelijk, maar ook rendabeler. Dit infrarood verwarmingssysteem is ideaal om uw hele ruimte efficiënt te verwarmen, dankzij de infrarood warmte die direct objecten verwarmt in plaats van de lucht.

Gebruik van Slimme Thermostaten

Met slimme thermostaten kunt u de verwarming nauwkeurig regelen en alleen verwarmen wanneer dat nodig is. Dit vermindert onnodig energieverbruik en verhoogt het comfort. Bovendien kunnen elektrische kachels een goede oplossing zijn voor mensen met allergieën, omdat ze geen luchtcirculatie veroorzaken. Daarmee bespaar je per jaar ook op energiekosten.

Verbeterde Isolatie

Investeren in de isolatie van uw woning vermindert warmteverlies en verhoogt de efficiëntie van uw infrarood paneel. Denk aan dak-, muur- en vloerisolatie om het meeste uit uw verwarming te halen. Voor het beste resultaat kunt u kiezen voor infrarood panelen verwarmen, wat bijdraagt aan een efficiënter gebruik van infrarood verwarming in een woning.

Conclusie

Infrarood verwarming kan rendabel zijn, vooral in goed geïsoleerde woningen en bij specifiek gebruik zoals bijverwarming. Het biedt directe en comfortabele warmte met lage aanschafkosten en weinig onderhoud nodig. Echter, als hoofdverwarming voor het hele huis is het belangrijk om de nadelen van infrarood verwarming zorgvuldig te overwegen. Voor vragen over infrarood verwarming of persoonlijk advies kunt u altijd contact opnemen met Infrarood Verwarming Soest. Wij helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor duurzaam en efficiënt verwarmen.

Infrarood verwarming wint snel aan populariteit als een duurzame en efficiënte manier van verwarmen om uw huis te verwarmen. Maar is infrarood verwarming rendabel voor uw situatie? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van infraroodpanelen en hoe ze kunnen bijdragen aan gasloos verwarmen en energiebesparing. Infrarood Verwarming Soest biedt een breed scala aan infrarood panelen die geschikt zijn voor diverse toepassingen in huis.

 

Meer weten over infrarood verwarming? Lees onze veelgestelde vragen of ontdek onze infrarood spiegels voor extra comfort in uw badkamer.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood verwarming woonkamer ervaringen
    27 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Infrarood verwarming woonkamer ervaringen

  • Wat is de beste elektrische verwarming voor een badkamer
    25 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Wat is de beste elektrische verwarming voor een badkamer

  • Is infrarood verwarming rendabel
    24 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Is infrarood verwarming rendabel

  • Hoeveel stroom verbruikt een infraroodpaneel van 1000 watt
    22 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Hoeveel stroom verbruikt een infraroodpaneel van 1000 watt

  • Wat is een goed merk infraroodpaneel
    18 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Wat is een goed merk infraroodpaneel

  • Wat kost een infrarood kachel van 2000 watt per uur
    17 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Wat kost een infrarood kachel van 2000 watt per uur

  • Hoeveel m2 verwarmt een infraroodpaneel
    17 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Hoeveel m2 verwarmt een infraroodpaneel

  • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
    16 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

  • Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
    16 / Sep / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

  • Waar plaats ik een infraroodpaneel in de badkamer?
    10 / Jul / 2024

    SEObyRay - 24 / Sep / 2024

    Waar plaats ik een infraroodpaneel in de badkamer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »